Overslaan en ga naar inhoud

Hulp met je toestel

Je iPhone of Android smartphone instellen? Hier vind je de meest voorkomende antwoorden.

Welk toestel gebruik je?

Mobiel internet instellen

• Ga naar Instellingen of veeg omlaag en druk op het tandwieltje
  • Ga naar Verbindingen
  • Kies voor Mobiele netwerken
  • Ga naar Namen toegangspunten
  • Druk op Toevoegen
  • Druk op Naam en toets in: Vodafone live! en druk op OK
  • Druk op APN en toets in: live.vodafone.com en druk op OK
  • Druk op Gebruikersnaam en toets in: vodafone en druk op OK
  • Druk op Wachtwoord en toets in: vodafone en druk op OK
  • Druk op MCC voor het landnummer en toets in: 204 en druk op OK
  • Druk op MNC en toets in: 04 en druk op OK
  • Druk op Verificatietype en kies in: PAP
  • Druk op Type toeganspunt en toets in: default en druk op OK
  • Kies voor de drie puntjes rechtsboven en druk op Opslaan
  • Druk op de nieuwe APN om deze op te slaan

Dataroaming aan-of uitzetten

• Ga naar Instellingen of veeg omlaag en druk op het tandwieltje
  • Ga naar Verbindingen
  • Kies voor Mobiele netwerken
  • Zet Roaming aan of uit

E-sim activeren

• Ga naar My Vodafone om je sim te activeren
  • Ga vervolgens op je telefoon naar Instellingen of veeg omlaag en druk op het tandwieltje
  • Ga naar Verbindingen
  • Ga naar SIM-kaartbeheer
  • Druk op Mobiel abonnement toevoegen
  • Kies voor QR-code van de carrier scannen en scan je QR-code
  • Geef je activeringscode of ePIN op
  • Geef je pincode op

Verbinding met wifi maken

• Ga naar Instellingen of veeg omlaag en druk op het tandwieltje
  • Ga naar Verbindingen
  • Ga naar Wi-Fi
  • Staat wifi uit? Zet dan het wifi-schuifje aan
  • Kies je wifi-netwerk uit de lijst met netwerken
  • Geef het wifi-wachtwoord op en druk op Verbinden

Zoek je iets anders?

Zoek je iets anders zoals je gegevens, facturen of info over je tegoed? Dit bekijk je makkelijk zelf online in My Vodafone.

Mobiel internet instellen

• Ga naar Instellingen
  • Ga naar Mobiel netwerk
  • Kies voor Mobieledatanetwerk
  • Druk op APN en toets in: live.vodafone.com
  • Druk op Gebruikersnaam en toets in: vodafone
  • Druk op Wachtwoord en toets in: vodafone
  • Ga naar vorige om op te slaan

Dataroaming aan-of uitzetten

• Ga naar Instellingen
  • Ga naar Mobiel netwerk
  • Ga naar Opties mobiele data
  • Zet Dataroaming aan of uit

E-sim activeren

• Ga naar My Vodafone om je sim te activeren
  • Ga vervolgens op je telefoon naar Instellingen
  • Ga naar Mobiel netwerk
  • Kies voor Voeg eSIM toe
  • Geef je activeringscode, ePIN en pincode op

Verbinding met wifi maken

• Ga naar Instellingen
  • Druk op Wifi
  • Staat wifi uit? Zet dan het wifi-schuifje aan
  • Kies je wifi-netwerk uit de lijst met netwerken

Zoek je iets anders?

Zoek je iets anders zoals je gegevens, facturen of info over je tegoed? Dit bekijk je makkelijk zelf online in My Vodafone.

Stel je vraag op de Vodafone Community

De Vodafone Community is dé plek om samen met andere klanten te praten over je nieuwe toestel, abonnement of diensten van Vodafone.

De leden van de Community zitten boordevol tips en helpen je graag. Een vraag over het instellen van je smartphone? Je vindt het op de Community!

Zo gebruik je de Vodafone Community

Kom je er toch niet helemaal uit? Geen probleem, we nemen de belangrijkste functies met je door.

Registreren

Met een Community account start je je eigen topics en plaats je reacties.

• Ga naar de Vodafone Community
  • Klik rechtsboven op Aanmelden
  • Heb je een account voor My Vodafone? Klik dan bovenin op Registreren met My Vodafone
  • Heb je geen account? Klik dan rechtsonder op Aanmelden zonder My Vodafone
  • Voer je gegevens in en klik op Registreren
  • Klaar! Plaats een reactie of start je eerste topic

Profiel aanpassen

Stel je voor aan de rest van de Community. Vertel welke telefoon of producten je gebruikt en waarmee je andere gebruikers kunt helpen.

• Log in op de Vodafone Community
  • Klik rechtsboven op je profielfoto en daarna op “Mijn instellingen”
  • Klik daarna op “Persoonlijke informatie”

Je komt nu in het menu waar je je profiel kunt aanvullen met informatie over wie je bent, wat je voorkeuren zijn en welke apparatuur je gebruikt.

Als je klaar bent klik je op Wijzigingen opslaan.

Samen weten we meer

Heb je een dringende vraag, of wil je iets handigs delen? Start dan nu je eigen topic. De Community staat voor je klaar.

Begin een topic op de Community